Ha otthona van, akkor meg kell tanulnia a vízvezeték-szerelőkről

Előfordulhat, hogy problémái vannak a vízvezeték-szereléssel, akár eldugult mosogató, akár bedugott WC. Nézze meg az alábbi cikkben található tippeket és javaslatokat, amelyek megmutatják, milyen könnyű feladatokat végezhet önmagában ezeknek a problémáknak a megoldásában, és elmentheti a hívást egy vízvezeték-szerelőre.

A merev rézet sok házban használják a fő vízvezetékekhez. A merev réz nem hajlítható, ezért az illesztéseket és a pólókat meg kell forrasztani. Forrasztáskor mindkét felületre mindig folyasztást (más néven forrasztópasztát) kell felvinni. A fluxus késlelteti az oxidációt, amikor a réz hevül. Rézcsukló izzadásakor mindig használjon ólommentes vagy majdnem ólommentes forrasztást.

Ha felfedezi, hogy egy vízvezeték befagyott, keresse meg a csőhöz legközelebb eső csapot, így amikor a kiolvadás megtörténik, a víznek van kilépési pontja. Ezzel nyomáscsökkentő hatást gyakorolhat, és megkímélheti a robbantott cső károsodását.

Bizonyos dolgoknak nem szabad belemenniük a vízvezeték-rendszerbe. Ha megismeri, mit lehet és mit nem szabad elöblíteni vagy dobni a szemetesbe és a mosogatóba, megmentheti magát a költséges javításoktól vagy katasztrófáktól. A vízvezeték-szerelő általában visszaállíthatja a vízvezeték-szerelvényt működőképességébe, de elkerülhető, ha tudja, hogyan kell megfelelő módon ártalmatlanítani az elemeket.

Ne tegye a kezét a hulladékkezelőbe az eltömődések eltávolításához. Ez potenciálisan káros lehet. Mindig használjon fogót, hogy kijusson minden, ami a hulladékba kerül. A fogók használata sokkal biztonságosabb, és ügyeljen arra, hogy a kezed ne vágódjon le a szemétgyűjtő éles pengéin.

A csatorna feloldásának számos módja van. Először megpróbálhatja becsapni. Ha ez nem működik, próbáljon ki vegyszert a boltból. Mielőtt elmész, és pénzt költene a boltban, ha praktikusan van szódabikarbóna és ecete, összekeverheti ezeket, és öntsük a csatornába, és megpróbálhatjuk ezt belemeríteni, de ha minden más meghiúsul, akkor a helyi hardvernél erősebb jogorvoslati lehetőségek vannak. bolt.

Legalább három-hat hónaponként engedje ki az összes vizet a melegvíz-melegítő tartályából. Az összes víz ürítése a tartályból elősegíti az üledék felhalmozódását a tartály alján. Ez az üledék a tartály elbukását vagy kevésbé hatékony melegítését okozhatja.

Soha ne öntsön zsírt a konyhai mosogató lefolyójába. Ez segít elkerülni az eltömődéseket a konyhai mosogatóban. Helyezzen zsírt egy kannába vagy más tartályba, és dobja a szemétbe. Az edényekre zsugorodott zsír és az edények papírtörülközővel letörölhetők, és a kukába dobhatók.

Ne hagyja figyelmen kívül a lassan öblítő WC-t. Ez általában annak a jele, hogy valami nincs rendben. Ez biztonsági másolatot és túlcsordulást is okozhat. A lassan átöblítő WC leggyakoribb okai az üledék felhalmozódása, a tartály meghibásodása vagy a részleges eltömődések. Időnként ellenőriznie kell ezeket a problémákat.

Amint azt a fenti cikk is kimutatta, számos vízvezeték-szerelési kérdés van, amelyeket nem vízvezeték-szerelő kezelhet. Ha szánsz időt arra, hogy elolvassa, hogyan kell csinálni, meg fog lepődni a dolgokon, amelyeket szakértő költségének nélkül fog megtenni.