A sikeres személyes fejlődés a tiéd!

 

Ki akar stresszes és kimerült életet élni? Néhány egyszerű életmódbeli változtatással javíthatsz az egészségeden és növelheted az energiádat. A személyes fejlődési célok kitűzése a legjobb dolog lehet, amit valaha is tettél magadért. Kövesd az alábbi tippeket, hogy elindulhass egy új életúton.

 

Egy új készség elsajátítása nagyszerű módja annak, hogy javítsd a személyiséged minőségét. Ráadásul egy hobbi, technikai készség vagy művészeti forma tökéletesítése eleinte kihívást jelenthet, de ha elsajátítod, a beteljesülés, a cél és az élvezet érzését nyered el. Mi több, a szabadidős tevékenységeid tárházát gyarapítod, és kerekebb emberré válsz.

 

Egy nagyszerű önsegítő tipp, amely segíthet megváltoztatni az életedet, hogy vegyél egy háziállatot. Egy macska vagy kutya beszerzése csodákat tehet a stressz-szinteddel. Egy kutya simogatásának egyszerű aktusa nagymértékben csökkentheti a stresszt. Egy háziállat tartása jótékony hatással van rád és rájuk is.

 

Amikor megpróbálsz pozitív maradni az önsegítő folyamat során, szánj időt arra, hogy megnézd a környezetedet, és csodáld mindazt, ami nagyszerű az életben. Például a nap az egész világot (és még többet is) energiával lát el, az ilyen egyszerű dolgokat is érdemes pozitív megerősítésként hasznosítani.

 

Az önbecsülés megszerzése olyan egyszerű lehet, mint minden reggel felébredni, és rákényszeríteni magad arra, hogy leírj egy pozitív gondolatot magadról. Idővel ezek a pozitív gondolatok kezdenek túlsúlyba kerülni a negatív gondolatokkal szemben, és az agyad automatikusan elkezd majd így gondolkodni. A rossz önbecsüléssel nehéz megküzdeni, de minden nap egy kis lépéssel lehetséges.

 

Javítsd az étrendedet. Ha rosszul táplálkozol, az rossz közérzetet vagy depressziót okozhat. Győződj m meg arról, hogy sok összetett szénhidrátot eszel. Az összetett szénhidrátokban szegény étrend szerotoninhiányt okozhat. Ha nincs elég szerotonin, az nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy depressziósnak érezd magad.

 

Tanuld meg a "nem" mondás erejét, amikor szükséged van rá. Ez semmiképpen sem könnyű, de ez az egyetlen módja annak, hogy az életedben a fontos dolgokra koncentrálj. Ha mindenre igent mondasz, az azzal a következménnyel járhat, hogy elveszíted a képességed, hogy igent mondj a legjobb dolgokra. Mondj gyakrabban nemet, és vedd vissza az irányítást az időbeosztásod és az életed felett.

 

Segíthetsz magadnak a depresszió elleni küzdelemben, ha gondoskodsz arról, hogy az étrendedben elegendő összetett szénhidrát legyen. Tanulmányok azt mutatják, hogy ha nem jutsz elég összetett szénhidráthoz, akkor elveszítheted a szerotonint, ami depressziót okozhat. Győződj meg róla, hogy étrended tele van gyümölcsökkel, zöldségekkel és szójával készült ételekkel, hogy ezt elkerüld.

 

Ne feledd soha, hogy a depresszió nem a te részed. Ez valami, ami a lényedet sújtja. Kitartóan kell kitartanod, és megfelelő segítséget kell keresned, és mindig emlékezz, hogy ez is elmúlik. Ismerd el a depressziódat, de ügyelj arra, hogy ne társítsd magadhoz azt a gondolatot, hogy te vagy a depressziód.

 

Ha problémád van a szorongásos érzésekkel, szánj egy kis időt arra, hogy megvizsgáld őket. Ha azonosítottad a kiváltó okokat, elkezdheted kezelni, hogyan tudod kezelni a félelmeidet.

 

Ne hagyd magad elkeseríteni a kisebb visszaesések miatt. Ha egy napon kisebb kudarcot vallasz, azt használd fel tanulási napnak. Hosszú távon egy rossz nap valószínűleg nem fog olyan nagy különbséget tenni. Ha azonban ezt a rossz napot ürügyként használod arra, hogy feladd, akkor valóban kudarcot vallottál.

Csak önmagadhoz hasonlítsd a fejlődésedet, ne pedig a körülötted lévőkhöz. A lehető legjobbá próbálsz válni, nem pedig a világ legjobbjává. Ne feledd, hogy soha nem leszel a legjobb semmiben, mert mindig lesz valaki, aki egy kicsit jobb nálad. Koncentrálj a saját fejlődésedre!

 

A sikernek hét olyan titka van, amely valódi személyes fejlődést eredményez. Ezek az irány, a cél, a cselekvés, a reakció, a gyorsítás, a befejezés és a reprodukció. Menj végig ezeken a lépéseken sorban, és győződj meg róla, hogy sikeredet megosztod másokkal is. A siker valóságosabbá válik számodra, ha beszélhetsz róla.

 

Hogy motivált maradj, tarts egy baráti versenyt egy barátoddal vagy kollégáddal. 

 

Ez a fogyástól kezdve a negyedéves célok eléréséig mindenre érvényes. A legtöbb ember egyszerűen keményebben dolgozik, ha másokkal versenyez. A másik személy segíthet abban is, hogy a pályán maradj, és elkerüld a lusta napokat. Az extra motiváció érdekében versenyezz egy díjért.

 

Segíthetsz a depressziódon, ha megnézed a különböző gyógyszereket, amelyeket szedsz. Beszéld meg őket az orvosoddal. Néhányan nem veszik észre, de a gyógyszereik okozhatják a depressziójukat. Ezért fontos, hogy figyeld, mit szedsz, és beszéld meg az orvosoddal.

 

Tanuld meg felismerni a sikereidet. Még ha még nem is érted el a végső célodat, értékeld az elért eredményeidet. Minden alkalommal, amikor elérsz valamit, győződj meg róla, hogy hálás vagy azoknak az embereknek, akik segítettek neked. Talán egyszer-egyszer megünnepelheted a sikereidet azokkal az emberekkel, akik Fontosak számodra.

 

Amikor a személyes fejlődésről van szó, győződj meg róla, hogy minden, amit teszel, produktív jellegű. Ez azért fontos, hogy a személyes vagyonod mindig növekedjen. Vigyáznod kell a vagyonodra, és csak olyan vagyontárgyakat kell hozzáadnod, amelyek értékkel bírnak, és amelyek idővel gazdagodni tudnak.

 

Szánj időt arra, hogy a legjobbat hozd ki magadból az életedben. Túl könnyű csak úgy megállapodni a dolgokban, és elvenni azt, ami az első helyre kerül. Szánj rá időt, és légy türelmes. Ahhoz, hogy megtaláld a legjobbat vagy megszerezd a legjobbat, csak idő kell. Tehát mindenképpen végezz kutatást, amikor vásárolsz valamit, vagy szánj időt arra, amikor a munkádat végzed, hogy megbizonyosodj arról, hogy az a legjobb. Ha egyszer látod, hogy képes vagy arra, hogy a legjobbat kapd vagy a legjobb legyél valamiben, akkor nagyobb valószínűséggel fogod folytatni.

 

A fenti tippek bármilyen helyzetben alkalmazhatók, hogy a dolgok egy kicsit gördülékenyebben menjenek, és nagy hatással lehetnek az általános egészségedre és jólétedre. Tűzz ki célokat, és tartsd magad hozzájuk. Magabiztosabban fogsz előre haladni, és elkezded kiküszöbölni a stresszt és a fáradtságot, amelyek egészségügyi problémákhoz vezethetnek.