Járműjavítási tippek, amelyeket tudnia kell

Mindenkinek életében valamikor foglalkoznia kell az autóápolás és a kozmetika javításokkal. Az autójavítás jelentős összeget fizethet. Akár maga végez javítást, akár szerelőt bérel, jó ötlet tudni, hogy mit csinál. Használja ezeket a tippeket, hogy jobban felkészülhessen az autója javítására.

Az autó légkondicionálójának ellenőrzése és javítása meglehetősen bonyolult. Ha ellenőriznie vagy javítania kell, keressen egy szerelőt légkondicionáló tanúsítvánnyal. A légkondicionáláshoz használt gáz potenciálisan veszélyes, és ez a rendszer sokkal összetettebb, mint a jármű többi része.

Kövesse nyomon az összes javítást és karbantartást, amelyet a járműjén végez. Ezeket magával akarja venni, amikor javításokat végez; remek hely a kesztyűtartó tárolására. A hivatásos szerelők felkérik a nyilvántartások felülvizsgálatát. Az iratok segíthetnek nekik kitalálni a problémát.

Ha dolgozik az autóval, akkor előzetesen írásbeli becslést kap. A becslésnek tartalmaznia kell a javításokat, a szükséges alkatrészeket és a munkaerő várható költségeit. Azt is el kell mondania, hogy mielőtt bármilyen további munkát megtennének, amely meghaladja a megadott összeget vagy időt, felhívják az Ön jóváhagyását.

Mindig kérdezzen a szerelő tanúsításáról és biztosításáról, mielőtt hagyja, hogy javítsák az autóját. Ha valami rosszul fordul elő, akkor a szerelő biztosítása fedezi a károkat, és általában egy autóval szállít, amellyel vezetni tudja, amíg a sajátja meg nem javul. Azoknak a szerelőknek, akik nem tanúsítottak, nincs biztosításuk.

Ne hagyjon értéktárgyakat az autójában, amíg javításra kerül. Személyes cikkei mechanikai módon bejuthatnak, és előfordulhat, hogy át kell vinni őket. Ezenkívül távolítson el mindent a csomagtartóból.

Kövesse autója behangolásának ütemezését. Mindegyik autó különbözik, és ez azt jelenti, hogy mindegyiküknek eltérő igényei vannak. Az egyik hangolási ütemterve nem lesz azonos a másikkal. Nézze meg az autó kézikönyvét a modell megfelelő hangolási ütemtervével kapcsolatban. Ellenkező esetben további problémák merülhetnek fel a jövőben.

Győződjön meg róla, hogy tudja-e olyan szerelőjét, aki segíthet a járműben. Az autók jelentősen különböznek egymástól, még akkor is, ha az általános mechanikai alapelvek azonosak. A luxus SUV egészen más, mint például a hibrid Prius. Ha nem szívesen látja, hogy szerelője az autóján dolgozik, inkább vegye a kereskedőhöz.

Ha a hátsó lámpa vagy a fényszóró kiég, akkor megtakaríthat egy tonna, hogy saját maga javítsa ki őket. Bizonyos járműveken ezt egyszerűen megteheti, és sokkal kevesebbbe kerül, mintha egy cég segítne. Kérjen egy tapasztalt barátját, hogy adjon néhány mutatót.

Győződjön meg róla, hogy tudja a tulajdonos kézikönyvét, és használja azt! Ha problémája van az autójával, akkor elveszik nélkül. Időnként egy kérdés egyszerűen a megértés hiányának következménye. Vedd fel, olvasd el, és nézd meg, hogy mi folyik itt.

Ragaszkodjon az eredeti berendezés gyártójának (OEM) alkatrészeihez. Ha autójának alkatrészekre van szüksége, válassza az OEM alkatrészeket az általános alkatrészekkel szemben. Az optimális teljesítmény érdekében a gyártó szabványainak megfelelő OEM alkatrészekkel kell rendelkeznie. Noha a generikus alkatrészek olcsóbbak, általában alacsonyabb minőségűek, mint az eredeti alkatrészek. Ez azt jelenti, hogy később többet fizethet a pótlásokért.

Az egyik legjobb pénzmegtakarítási módszer az, ha tájékozódnak az autó karbantartásáról és javításáról. Egyes szerelők kihasználják azokat, akik kevés autó ismerettel rendelkeznek. Használja az itt tanult tanácsokat, vagy végezze el saját javítását, vagy jobban felfegyverkezzen az árnyékos szerelők ellen. Egy életen keresztül ezreket takaríthat meg.