Legyen egy jobb verziód, ezekkel a személyes fejlesztési tippekkel! 

Bármilyen szórakoztatónak is tűnik a saját életed átdolgozásának tervezése, nagyon fontos, hogy pozitív változásokat érj el, hogy egészségesebben és boldogabban élhess. Megszabadíthatod az életedet attól, ami problémákat okoz neked, és dolgozhatsz azon, hogy jobb emberré válj. Az alábbi tippek segíthetnek a kezdésben.

Néha olyan napokat élünk át, amikor önbizalomhiányunk van. Ha neked ez a napod, keress egy tiszta papírlapot, és írj rá pozitív gondolatokat. Például: ma reggel írtam egy remek cikket, ma gyönyörű az időjárás, vagy zökkenőmentes volt a munkába járásom stb. Addig olvasd az összes pozitív gondolatot, amíg jobban nem érzed magad, meg fogod tapasztalni, hogy ez nagyon gyorsan működik, és javítja a kilátásaidat és a hozzáállásodat.

Ne csak beszélj magadban, hallgasd meg! Vezess naplót, és részletezd a gondolataidat, ahogy a személyes fejlődésed lépcsőfokain haladsz végig. Lehet, hogy a régi szokások leküzdése dühít vagy megijeszt. Ha meghallgatod a belső és külső elbeszéléseidet, képes leszel azonosítani azokat a területeket, amelyek extra figyelmet igényelnek.

Amikor készen állsz arra, hogy valóra váltsd az álmodat, írd le. Fogalmazd meg szavakba, hogy pontosan mit szeretnél elérni. Legyél nagyon konkrét a céljaiddal kapcsolatban. Az álmaid és céljaid leírása segít számonkérni rajtad, és bizonyítottan segít azoknak, akik valóban elérik, amit kitűztek maguk elé.

A személyes fejlődéssel kapcsolatban tudni kell, hogy nem szabad egyik napról a másikra eredményeket várni. Ez nagyon frusztráló lehet, de állítsd be magad a sikerre azzal, hogy csak kúszó tempóban várj fejlődést. Ha túl sokat vársz magadtól túl hamar, akkor sokkal valószínűbb, hogy a fejlődés hiánya miatt feladod.

Sokunknak azért esik nehezére segítséget kapni, mert nem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy problémák vannak. Mint minden függőségi program esetében, a segítség megszerzésének első lépése a probléma beismerése. Ha ezen a nehézségen túljutottál, akkor már jó úton haladhatsz a segítség megszerzése felé.

A szomorúság nem egy életforma az ember számára, de nem kell a kábítószerekhez fordulni, hogy feldobd a hangulatod.

Ha úgy találod, hogy van egy bizonyos személy, aki nagyon az agyadra megy, tartsd magad távol tőle, amennyire csak lehet, amikor úgy érzed, hogy stresszes vagy. Végül talán képes leszel pozitív megoldást találni a velük kapcsolatos érzéseidre.

Ügyelj arra, hogy nyugodt maradj, és ne reagáld túl a helyzetet, amiben vagy. A stressz gyakori reakció a kellemetlen helyzetekre. Ha csökkenteni szeretnéd a stresszt, győződj meg róla, hogy mély lélegzeteket veszel és megtalálod a módját, hogy nyugodt maradj. A stressz csökkentésének egyik legegyszerűbb módja, ha egyszerűen lelassítasz.

Ez a cikk tanácsokat adott az önsegélynyújtás keresésével kapcsolatban. Sokan, sokféle okból, életük különböző pontjain keresnek segítséget. Minden helyzet és minden probléma megoldása más és más. Ha elolvasod ezt a cikket, akkor rendelkezni fogsz azokkal az információkkal, amelyek segítségével megkaphatod a segítséget, amelyre szükséged van, amikor szükséged van rá.