Mit kell figyelembe venni a videojáték kiválasztásakor

A játékok világa izgalmas, ijesztő és nagyon kifizetődő lehet. Az előttünk álló cikk nagyszerű tippeket tartalmaz a játékidő fokozásához néhány olyan ötlettel és trükkel, amire talán még nem is gondoltál. Olvass tovább, hogy többet megtudj!

Ha vannak videojáték-szabályaid a családod számára, írd őket papírra, és akaszd ki, hogy mindenki láthassa. A szabályok vizuális útmutatója sokkal nagyobb hatással van a viselkedésre, mint az egyszerűen kimondott, de soha le nem írt szabályok. Helyezd el őket egy jól látogatható helyen, például a hűtőszekrény ajtaján.

Szülőként fontos, hogy ne feledjük, a gyerekeknek nincs kikapcsoló gomb az agyukban. Szülői beavatkozás nélkül a gyerekek sok órán át játszhatnak (és fognak is) videojátékokkal, anélkül, hogy megállnának. Fontos, hogy figyelemmel kísérd, mennyi ideig játszhat gyermeked a játékokkal. Állíts fel egy határt, és legyél következetes és határozott ezzel a korlátozással.

Ha te szülő vagy, ne tiltsd ki teljesen a videojátékokat gyermeked életéből. Valójában egyes videojátékok olyan információkat tartalmaznak, amelyek tanulságosak gyermeked számára. Ahelyett, hogy azt mondanád gyermekednek, hogy nem játszhat videojátékokkal, inkább bátorítsd őt az oktató és szórakoztató játékokra azzal, hogy megvásárolj neki a játékokat.

Ellenőrizd a játékot, mielőtt hagyod, hogy gyermeked játsszon vele. Győződj meg róla, hogy a játék megfelel az életkoruknak, azáltal, hogy elolvasod a játékról szóló értékeléseket és egyéb részleteket az interneten. Néha a besorolás nem elég, és a legjobb, ha megnézed, mások mit mondanak a játékról és annak tartalmáról.

Ismerd meg a videojáték-függőség jeleit. Lehet, hogy viccesen hangzik, és talán nem is gondolod, hogy létezik ilyen, de a játékfüggőség ugyanolyan valós, mint bármely más függőség. A tünetek közé tartoznak a hosszú játékórák, a játékkal kapcsolatos megszállott gondolatok és a mindenféle videojátékkal kapcsolatos túlzott költekezés.

Próbáld ki a videojátékok kölcsönzését. Manapság már léteznek olyan szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik a videojátékok bérlését, mielőtt megvásárolnád őket. Hasonlítsd össze a szolgáltatásokat, hogy kiderítsd, melyik a legcélravezetőbb a pénztárcád számára, vagy próbáld ki mindegyiket, hogy a videojátékok legszélesebb választékához juthass hozzá.

A nyújtás elengedhetetlen. Mint minden ismétlődő tevékenység, a hosszan tartó játék is fájó kezekhez, szélsőséges esetben pedig carpel tunnel szindrómához vezethet. Kezdd néhány alapnyújtással, mielőtt leülnél játszani, és ne feledd, hogy játék közben is tarts szüneteket, hogy kinyújthasd az ujjaid.

Mielőtt a gyermekeknek engedélyeznéd a videojátékok játszását, ellenőrizd a minősítéseket. Egyes videojátékok erőszakot tartalmaznak, és ezek csak 18 év feletti játékosoknak vannak fenntartva. A legjobb, ha nem engeded, hogy a gyerekek játszanak ezekkel a játékokkal. A gyerekeknél rémálmok és akár rossz viselkedés is kialakulhat ezektől a játékoktól.

A videojátékok világában való elmerülés nagyon pihentető, izgalmas és kifizetődő lehet. Számos előnyük van. Használd ezeket a tippeket, hogy a legtöbbet hozd ki a videojátékozással töltött időből és pénzből.