Ön tisztában van a vízvezeték-szereléssel? Nézd meg ezt a darabot

A vízvezetéket jól kell elvégezni! További problémákat és költségeket okozhat, ha nem megfelelően hajtják végre! Nem mindenki van vízvezeték-szerelő. Ha még nem vállalja a munkát, bérelje fel! Ha csinálhatod magad, az remek! Szüksége lesz a megfelelő eszközökre és a know-how-ra. Olvassa el ezt a cikket néhány hasznos tippért és trükkéért!

Ne tegyen főzőolajokat, zsírt vagy zsírt a csatornába. Ezek a zsírok eltömődést okoznak a csövekben történő megszilárdulással. A zsírok megfelelő ártalmatlanításához tegye egy edénybe egy fedéllel, amellyel megszabadulhat. Ha nehéz lesz, dobja be a kukába vagy a komposztba.

Annak elkerülése érdekében, hogy télen a szabadban lévő csaptelepek lefagyjanak, az első fagyasztás előtt vegye le az összes tömlőt. Ezenkívül zárja le a kültéri csaptelepekhez vezető elzárószelepet, majd kapcsolja be a kültéri csaptelepeket, hogy a vezetékekben maradó víz kifolyhasson. Amint a hőmérséklet felmelegszik tavasszal, megfordíthatja a folyamatot.

Ha a víz fekete színű lesz, akkor valószínűleg vas- és magnézium-problémája van a vízének. Vegye fel a kapcsolatot egy vízlágyító társasággal, és kérje meg őket, hogy jöjjenek ki, és értékeljék a vizet. Vízlágyító hozzáadásával képesek lesznek megoldani a problémát.

Ha a mosogatója rozsdás vizet bocsát ki, és nem üríti ki, akkor ez valószínűleg a csövekbe felhalmozódott biológiai szennyeződés és zsír miatt. A csatornákat szakszerűen tisztítani kell, lehetővé téve a csatornák maximális áramlását. A csatornának teljesen nyitottnak kell lennie.

Ne tegye a kezét a hulladékkezelőbe az eltömődések eltávolításához. Ez potenciálisan káros lehet. Mindig használjon fogót, hogy kijusson minden, ami a hulladékba kerül. A fogók használata sokkal biztonságosabb, és ügyeljen arra, hogy a kezed ne vágódjon le a szemétgyűjtő éles pengéin.

A csatorna feloldásának számos módja van. Először megpróbálhatja becsapni. Ha ez nem működik, próbáljon ki vegyszert a boltból. Mielőtt elmész, és pénzt költene a boltban, ha praktikusan van szódabikarbóna és ecete, összekeverheti ezeket, és öntsük a csatornába, és megpróbálhatjuk ezt belemeríteni, de ha minden más meghiúsul, akkor a helyi hardvernél erősebb jogorvoslati lehetőségek vannak. bolt.

A fürdőszobába víztakarékos zuhanyfejek beszerelésével pénzt takaríthat meg a havi vízszámláján. Az általunk használt forró víz nagy részét zuhanyozás közben használjuk. Telepítse az energiatakarékos csaptelepeket otthonába, és egy év alatt megtérítheti költségeit.

Ha a víz menti az egyik mosogatóról a másikra, az azért van, mert a vezetékek össze vannak kötve. Az egyik eszköz elágazási vonalának része lehet magasabb, mint egy másiknál, de valószínűleg van egy eltömődés is a két eszközt összekötő elágazási vonalon. Ezt az eltömődést meg kell tisztítani.

A WC-vel egyszerűen ellenőrizhető szivárgás, amely hosszú távon végül jelentős költségmegtakarítást eredményezhet. Ennek legegyszerűbb módja az, ha egy kis mennyiségű élelmiszer-festéket öntsön a WC-készülék tartályába egy éjszakán át. Reggel, ha van valamilyen szín a medencében, akkor tudja, hogy van-e olyan szivárgás, amelyre némi figyelmet kell fordítani.

Remélhetőleg a fenti tippeket és trükköket nagyon hasznosnak találta! Függetlenül attól, hogy bérel fel a munkát, vagy csinál-magad, vegye igénybe a szükséges időt a helyes elvégzéséhez. További problémákat és költségeket okozhat a jövőben, ha nem megfelelően hajtják végre!