Tippek a gondolkodásmód megváltoztatásához! 

Sokan nem tudják, mit jelent számukra a személyes fejlődés. Mások értik a fogalmat, de nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá. Mindkét probléma könnyen orvosolható a témával kapcsolatos információgyűjtéssel. Ez a cikk tele van nagyszerű tippekkel a személyes fejlődésről minden embertípus számára.

Egy nagyszerű önsegítő tipp, hogy ne töltsünk túl sok időt tévénézéssel. A túl sok tévézés nem egészséges, mert nagymértékben megnövelheti a stressz-szintet. A túl sok tévénézés elősegíti a mozgásszegény életmódot is, ami nem egészséges. Próbálja meg korlátozni a mindennapos tévénézés mennyiségét.

Olvasson egy kicsit a személyes fejlődésről. Szánjon időt néhány könyv elolvasására, hogy új ötleteket és tippeket találjon, amelyekre eddig nem gondolt. A személyiségfejlesztés témájával foglalkozó könyvek rosszul megírtak is lehetnek. Ezt elkerülendő, győződjön meg róla, hogy olyan könyveket olvas, amelyekről jó kritikák születtek.

Ünnepelje meg a sikereit, miközben a személyes fejlődési tervén dolgozik, hogy továbbra is elkötelezett és izgatott maradjon a folyamat iránt. Ne összpontosítson annyira a végeredményre, hogy ne ismerje el az odáig vezető lépéseket. A személyes fejlődés és növekedés néha nehéz lehet, és az útközben elért apró sikerek elismerése motiváltan tartja Önt.

Próbáljon minden új napra úgy tekinteni, hogy az jobb, mint az előző. Mindig igyekezzen fejleszteni önmagát. Mindig hajszolja magát, hogy egy kicsit jobb legyen, mint tegnap.

Ne féljen mosolyogni magára, a barátaira és még az idegenekre is. Vegye fel a telefont, és beszéljen mosollyal az arcán; a vonal másik végén lévő személy képes lesz érzékelni ezt a hangján, ami megkönnyíti a szabad és egymás iránti tiszteletteljes interakciót. A mosoly erejét nem szabad alábecsülni; gyakorolja gyakran!

Az egyik legjobb módszer az ismeretlen "szorongást kiváltó" tényező azonosítására, ha rendszeresen "aggodalomnaplót" vezet. Ebben dokumentálhatja a rohamot megelőző körülményeket. Lehet, hogy eleinte nem vesz észre semmilyen tendenciát, de idővel könnyebb lesz azonosítani. Talán vannak bizonyos mintái, amelyek a szorongásához kötődnek - írja le.

Ha depresszióval küzd, olyan étrendet fogyasszon, amely sokféle nyers gyümölcsöt és zöldséget, szójababot, teljes kiőrlésű gabonát, dióféléket, magvakat, barna rizst és hüvelyeseket tartalmaz. Ez segíthet növelni a szerotoninszintet a szervezetében, és természetes módon enyhítheti a depresszióval járó tünetek egy részét.

Az érzelmei kontrollálása minden élethelyzetben segíteni fog önnek. Ha megtalálja a módját annak, hogy nyugodt maradjon még akkor is, amikor ez lehetetlennek tűnik, akkor biztosan rájön, hogy a helyzet nem is olyan rossz, mint először gondolta. Ha megtalálja a módját annak, hogy kontrollálja ezeket az érzéseket, az az önbizalmának épüléséhez vezet.

Vegyen ki alkalmanként szabadságot. Ha úgy érzi, hogy a mindennapi stressz mindenféle formája túlterheli, vegyen ki szabadságot, és menjen el egy olyan nyaralásra, amely távol van az otthonától, vagy akár otthonában. Vágja el a köteléket azokhoz a dolgokhoz, amelyek stresszt okoznak, hogy valóban kikapcsolódhasson.

Ne feledkezz meg a pozitív gondolkodás erejéről sem. A személyes fejlődés útján szükséges a megfelelő gondolkodásmód fenntartása, és a negativitás csak meghiúsítja a legjobb erőfeszítéseit. Gyakorolja a pozitív gondolkodást, hogy pozitív eredményeket érjen el. Ha mindenben pozitív marad, amit tesz, a jó dolgok követni fogják.

Az önismeret javítása segíteni fog a személyes fejlődés útján. Ha tudatában van annak, hogy mit és miért tesz, az lehetővé teszi, hogy felhagyjon olyan dolgokkal, amelyek károsak lehetnek önre nézve. Segíteni fog abban is, hogy jobban bánjon más emberekkel az életében, és erősebb kapcsolatokat építsen ki.

Az önmagunkkal kapcsolatos kritikus gondolatok kezelésének nagyszerű technikája, ha elképzeljük, hogy egy szerettünk az ön helyzetében van. Kérdezze meg magától, hogyan reagálna rájuk. Kritizálná és szidná őket, vagy együtt érezne velük, és megpróbálna segíteni nekik, hogy jobban érezzék magukat? Általában sokkal szigorúbbak vagyunk önmagunkkal, mint másokkal. Próbáljon meg ugyanolyan együttérzéssel reagálni önmagára, mint amilyet másokkal szemben mutat.

Amikor a személyes fejlődésről van szó, győződjön meg róla, hogy nem hagyja, hogy olyan szavak csússzanak ki a száján, amelyeket később megbánna. Ez azért fontos, mert az emberek néha gondolkodás nélkül beszélnek, és akkor lehetetlen visszavonni a már kimondott szavakat, még akkor is, ha nem gondolta komolyan.

Miután elolvasta ezt a cikket, sokkal felkészültebbnek kell éreznie magát arra, hogy a fejlődés révén növelje személyes értékét. Használja ezeket a tanácsokat a mindennapokban, és gyorsan látni fogja, hogy hatékonysága növekszik. Ez ugyanúgy alkalmazható a magánéletében, mint a szakmai életében.