Tippek, hogyan lehet jobb horgász!

 

A horgászat egy nagyszerű módja annak, hogy kijusson és élvezze a természetet, de még mindig azt akarja, hogy képes legyen kifogni azokat a halakat! A horgászat egy művészeti forma, és tudnia kell, hogyan kell rávennie a halakat, hogy ráharapjanak a horgára. Íme néhány csodálatos tipp, amely segít abban, hogy több halat fogjon.

 

Ha a fenéken horgászik a shaddal, vágja le a farkát, mielőtt a horogra akasztja. Ha így tesz, a shad nem fog megpördülni, amikor leengedi a fenékre. Ez megakadályozza, hogy a zsinórja összegabalyodjon. A halak nagyon csábítónak találják a vér illatát, ezért a farok levágása növeli a halfogás esélyét.

 

Ahhoz, hogy növelje a több hal fogásának esélyét, ki kell küszöbölnie minden felesleges zajt. A hangos zajok elriaszthatják a halakat. Ha csendben ül, és akár csak suttogva beszél, az segít abban, hogy a halak közelebb legyenek, és nagyobb valószínűséggel kapják el a zsinórját!

 

Általában jó ötlet, ha mindenki, aki fog és visszaenged, tart egy eldobható fényképezőgépet a felszerelési dobozában. Ezek a fényképezőgépek olcsók, és lehetővé teszik, hogy minden fogásról képeket készítsen anélkül, hogy aggódnia kellene a drága fényképezőgép-felszerelés elvesztése miatt. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy dokumentálja a legjobb fogásait.

 

Ismerje meg a felelősségteljes horgászat fogalmait. Tegyen meg mindent a környezet megóvása érdekében, amikor horgászni megy. Ne feledje, hogy ne szemeteljen, ha rágcsálnivalókat és italokat visz magával. Nézze meg a szabályokat, amelyek meghatározzák, hogy mennyi halat szabad kifogni, és tartsa be azokat. Engedjen vissza minden olyan halat, amely túl kicsi ahhoz, hogy megehesse.

 

Ha sügérre horgászik, használjon csaliként világos színű süllőket. A fehértől a chartreuse színűig terjedő színű csalik általában hatásosak. Az áttetsző kukacok fémszínű pöttyökkel rendelkeznek, amelyek visszaverhetik a fényt, és segíthetnek több halat fogni. A siker esélyeinek növelése érdekében próbáljon a víz színével megegyező színű csalit használni.

 

Fontos, hogy megtanuljuk a horgászat során a horgot helyesen beakasztani. A horgászat során elengedhetetlen a megfelelő gyors horogállítás, különösen akkor, ha horgászcsalikat használ. A legutolsó dolog, amit szeretne, az az, hogy minden erőfeszítést megtegyen a hal kifogása érdekében, csak azért veszítse el, mert a horog nem volt jól beakasztva.

 

Ha azt tervezi, hogy a halakat fogás közben visszaengedi, mindenképpen nedvesítse meg a kezét, mielőtt visszaengedné őket a vízbe. Ez megkönnyíti a hal kiakasztását, és kevésbé lesz megerőltető a hal visszatérése a természetes élőhelyére. Elég egy kis vízfröccsenés.

 

Nagyon fontos, hogy tudja, milyen halat szeretne fogni, így a megfelelő csalit használhatja a halak csalogatásához. A harcsák szeretik a nyers csirke szerveket, különösen a májat, míg a keszegek a tücsköket kedvelik. Ha rossz csalival horgászik, nem valószínű, hogy bármit is fog.

 

Tavasszal, a kora reggeli órákban a halak nem harapnak. Ilyenkor a víz túl hideg, és a nap nem melegíti fel, mert a nap alacsonyan áll, a sugarak egyszerűen lepattannak a vízről. A halak azonban hamarosan harapni fognak. Az olvadás után várjon körülbelül egy hetet, amíg a víz átfordul, és a hőmérséklet felemelkedik 39,2 fokra.

 

A halfogás a játék neve, ha horgászatról van szó. Még ha csak a természetet élvezi is, a lelke mélyén reméli, hogy kifog egy-két halat. Használja az ebben a cikkben ismertetett tippeket, és máris látni fogja az eredményeket halak formájában a zsinórján.